Over

Mij

Prettig kennis te maken! Het is natuurlijk belangrijk (ik denk wel het allerbelangrijkste) dat u eerst eens weet wie u zou gaan helpen met uw hond, vandaar zal ik mij even kort voorstellen!

Ik ben Jeffrey de Jong en ben geboren in 1997 in Sittard.​ Ik ben hondengedragstherapeut en heb met allerlei soorten gezinnen en honden gewerkt door het hele land.

 

Vroeger toen ik kind was, wou ik graag dierenarts worden. Omdat dit een lange weg was, besloot ik toch wat makkelijks te gaan doen. Ik besloot om een opleiding te volgen tot ICT-specialist. Na mijn studie ICT merkte ik toch dat ik iets mistte, ik wou toch wat met dieren gaan doen. Ik ben me zo wat gaan verdiepen in de hondenwereld, en kwam al snel achter de naam Cesar Millan. Ik werd geïnspireerd door zijn werkwijze en de manier waarop hij de gezinnen weer hoop gaf op een mooie toekomst met hun hond.

Zo ben ik zelf gaan lezen over de hondenpsychologie, heb een opleiding gedaan tot coach, en ben klein begonnen met een uitlaatservice, waarin ik al mijn kennis uit de boeken heb kunnen toepassen in de praktijk.

Nu, ruim zes jaar verder ben ik behoorlijk uitgegroeid en heb ik al honderden gezinnen geholpen, net zoals de man waar ik tegenop keek, Cesar Millan!

Ik heb dus zelf geen specifieke opleiding gevolgd betreft het gedrag van honden, tevens ook omdat bij bijna elk gezin waar ik kom de mensen al eens een gediplomeerd gedragstherapeut hebben laten komen, maar wat niet heeft mogen werken. De methodes die vandaag de dag worden gebruikt vind ik geen methode om hondengedrag te sturen, maar meer een trainingsmethode met snoepjes en clickers, wat uit onderzoek niet altijd effectief is gebleken, vooral niet voor de extremere gevallen waar ik vaak mee in aanmerking kom.

 

​Hondentrainers, zoals de naam al zegt, focussen zich naar mijn mening te veel op de hond, en te weinig op hun baasjes en de echte oorzaak van het probleem. Ze trainen dus honden, ik niet, ik train baasjes! De baasjes zijn tenslotte de personen die de hond zullen moeten gaan sturen..

Naast mijn hondenschool studeer ik Psychologie aan de Universiteit, om zo na mijn studie aan het werk te gaan als psycholoog. Uiteraard zal ik, zover mogelijk is, ook blijven werken als gedragstherapeut voor honden!

16903112_1797068167283287_44040811838351
46452172_2224758394514260_66797639245118