Over

Mij

Prettig kennis te maken! Het is natuurlijk belangrijk (ik denk wel het allerbelangrijkste) dat u eerst eens weet wie u zou gaan helpen met uw hond, vandaar zal ik mij even kort voorstellen!

Ik ben Jeffrey de Jong en ben geboren in 1997 in Sittard.​ Ik ben hondengedragstherapeut en heb met allerlei soorten gezinnen en honden gewerkt door het hele land.

 

Vroeger toen ik kind was, wou ik graag dierenarts worden. Omdat dit een lange weg was, besloot ik toch wat makkelijks te gaan doen. Ik besloot om een opleiding te volgen tot ICT-specialist. Na mijn studie ICT merkte ik toch dat ik iets mistte, ik wou toch wat met dieren gaan doen. Ik ben me zo wat gaan verdiepen in de hondenwereld, en kwam al snel achter de naam Cesar Millan. Ik werd geïnspireerd door zijn werkwijze en de manier waarop hij de gezinnen weer hoop gaf op een mooie toekomst met hun hond.

Zo ben ik zelf gaan lezen over de hondenpsychologie, heb een opleiding gedaan tot coach, en ben klein begonnen met een uitlaatservice, waarin ik al mijn kennis uit de boeken heb kunnen toepassen in de praktijk.

Nu, ruim zes jaar verder ben ik behoorlijk uitgegroeid en heb ik al honderden gezinnen geholpen, net zoals de man waar ik tegenop keek, Cesar Millan!

Ik heb dus zelf geen specifieke opleiding gevolgd tot hondentrainer, enerzijds omdat er vrijwel niets wordt aangeboden waarin de methode van Cesar wordt aangeleerd, en anderzijds omdat bij bijna elk gezin waar ik kom de mensen al eens een gediplomeerd gedragstherapeut hebben laten komen, maar waarin helaas geen tot onvoldoende resultaat is geboekt.

 

De methodes die vandaag de dag worden gebruikt vind ik geen methode om (extreme) probleemhonden te helpen, maar meer een trainingsmethode om commando's te leren met snoepjes en clickers, wat leuk is voor puppy's, om op die manier positief bezig te zijn met je pup.

 

Ik zeg dus niet dat dat soort trainingen niet goed zijn, het is en werkt goed als je je hond commando's wilt leren. Heb je echter een hond dat probleemgedrag vertoont, dan zul je zien dat je met die methode helaas niet ver zult komen, je pakt met dit soort methodes immers niet de oorzaak van het probleem aan.

 

​Hondentrainers, zoals de naam al zegt, focussen zich naar mijn mening te veel op de hond, en te weinig op hun baasjes en de echte oorzaak van het probleem. Hondentrainers trainen dus honden, ik niet, ik train de  baasjes. De baasjes zijn tenslotte de personen die de hond zullen moeten gaan sturen.

Naast mijn werk als hondengedragstherapeut ligt mijn ambitie ook bij de psychologie van de mens. Niet zo gek eigenlijk, ik ben als hondengedragstherapeut immers bezig met het sturen van gedachten en gedrag van mensen, die zij richting hun hond vertonen.

 

Ik studeer daarom sinds 2018 psychologie aan een Universiteit, om zo na mijn studie aan het werk te gaan als psycholoog. Uiteraard naast mijn prachtige baan als hondengedragstherapeut.

16903112_1797068167283287_44040811838351

Mijn doel tijdens een consult? Mensen hoop geven op vooralsnog een mooie toekomst met hun hond!

46452172_2224758394514260_66797639245118